Пилешки лентички с китайско зеле и соев сос



Много вкусно ястие. Адаптирано от тук. В оригинал в рецептата има и пресен джинджифил, но аз не съм особено голям любител на вкуса на джинджифила, особено пък в солени ястия. Та го пропуснах. Моята лична забележка, но е и въпрос на вкус също е, че следващ път бих го направила с пържола от бут. Някак ми стана леко сухо така. Но пак си беше вкусно. Просто у дома предпочитаме месото от бутче и не сме особено големи фенове на бялото месо.



Продукти за две порции: 1 пилешки гърдички/ или месо от бутче (около 200-300 грама), 2 големи моркова, голяма глава кромид лук, половин глава китайско зеле, соев сос на вкус.

Пилешките гърдички се режат на лентички, лукът на полумесеци, морковите на не много големи парчета, китайското зеле се реже на широки ленти или се накъсва.

В силно загрят тиган се запържват лентичките месо до златисто (5-10 мин). Добавят се лукът и морковите и се задушават около 5 минути. Прибавя се китайското зеле и соевият сос, покриват се с капак и се оставят да се задушат на умерен огън за 10 минути.

Може да се сервира и с гарнитура от ориз. Бързо и вкусно ястие!

0 comments:

Публикуване на коментар