Крем с бисквити или бисквитена торта в чаша



Вчера исках да направя нещо сладичко, а ако може да не давам пари за продукти и се разрових в шкафа. Та този сладкиш е направен от нещата с които разполагах в момента. Стана много вкусен макар и простичък.

Продукти: за 4 порции: 500 мл прясно мляко +2-3 с.л., 1 пудинг ванилия (този път използвах на Д-р Йоткер), 100 г бял шоколад, 1 консерва дулсе де лече, 5-6 обикновени бисквити, ванилия, захар ако е необходимо (аз не съм слагала), 1 голям банан.

Пудингът се приготвя според указанията. Разделя се на две части. В едната се слага белият шоколад и се разбърква добре докато се разтвори напълно. прибавя се една ванилия. В другата част се прибавя дулсе де лече. Разбърква се докато се смесят добре.
В тази част с карамела (дулсе де лече) се натрошават на едро бисквитите. В 4 чашки се изсипва първо карамеления крем с бисквитите, слагат се резенчета банан и накрая ваниловия крем с белия шоколад. Оставя се да се охлади за няколко часа. Може да се поръси с шоколад преди сервиране, или сметана и пр. Аз поръсих с малко кафява захар.


0 comments:

Публикуване на коментар