Бисквитена торта с бял шоколад и сладко от ягоди



Тази тортичка я направих за рождения ден на съпругът на мама, който е днес. Исках да направя бисквитена торта, но да не е само с един ванилов крем, ами малко по така. Хем да е бърза и лесна, хем не чак толкова обикновена.

Продукти: за крема: 1.5 л прясно мляко, 3 броя пудинг ванилия (аз използвах на Йотис), 9 с.л. кафява захар Демерара, 1 брой ванилова шушулка, 200 г бял шоколад
около 250-300 грама бисквити Petit Beurre, 1 бурканче (200 г) сладко от ягоди и портокали (или друго сладко по избор) - аз използвах това защото е леко киселичко
1 млечен шоколад за украса



Трите пакетчета пудинг се разтварят с 1 ч.ч. прясно мляко и захарта. Разбива се добре за да няма бучки. Шушулката ванилия се разполовява и остъргва и освен остърганата част в млякото се слага и шушулката за повече аромат. След като кипне млякото към него се добавя нишестената смес и се бърка непрекъснато с тел докато се сгъсти достатъчно. Към горещата смес се добавя нарязания на парчета бял шоколад и се разбърква до пълното му разтапяне. Отстраняват се шушулките.

Аз винаги слагам едно-две черпачета крем на дъното на тавичката за да стане по-сочна. Слагат се ред бисквити - ред крем - сладко и така докато свърши крема. Завършва се с дебел пласт крем. След като поизстине тортата отгоре се наръсва с фино нарязания/остърган млечен шоколад. Покрива се със свежо фолио и се оставя за една нощ в хладилника.

0 comments:

Публикуване на коментар