Постни бисквити с тахан и мед


Тези бисквитки видях вчера при Ани от Вкуснотека. Аз ги направих с други ядки обаче според наличностите вкъщи. Много ми харесва това, че се приготвят много бързо, много са пръхкави и дъхави и много ми харесаха. Идеални са за пости. Обмислям да опитам и с фъстъчен тахан.


Продукти за 20-22 бисквитки: 100 г суров бразилски орех, 100 г брашно, 1 ч.л. сода, 150 г мед, 150 г сусамов тахан
100 г сусам смес за овалване.

Бразилският орех се смила фино и се смесва с брашното и содата. В отделна купа се смесват меда и тахана и се прибавят към сухата смес. Разбърква се с лъжица първоначално и след това се омесва с ръце. Сместа не е лепкава, ако ви стане лепкава добавете още малко брашно.

Оформят се топчици колкото орех с навлажнени ръце и се овалват в сусама. Приплесват се малко за да станат на бисквитки в тава застлана с хартия. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12 минути. Оставят се да изстинат напълно и тогава се подреждат в кутия защото докато са още топли са меки и се чупят.

0 comments:

Публикуване на коментар