Панирани тиквички


Баба от доста време насам не пържи тиквичките, а ги панира. Реших и аз да направя като нея. Да си призная досега нито бях пържила, нито бях правила панирани тиквички.

Продукти: 3-4 тиквички, не много големи за да не са им големи семките, 3 яйца, 1 ч.ч. вода или бира (аз правих с бира, защото имах една отворена), брашно, сол на вкус.

за соса, 1 ч.ч. заквасена сметана, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 малка връзка копър, сол на вкус, чесън на вкус

олио за пържене: около 1 ч.ч.

Тиквичките се измиват и обелват. Режат се на тънки ленти и се осоляват.

Чесънът се настъргва, копърът се нарязва на ситно. Смесват се всички съставки за соса и се оставя в хладилника на студено.

Яйцата се разбиват с бирата, добавя се брашно така, че гъстотата да е малко по-гъста от боза и се добавя сол на вкус.

Олиото се загрява. Всяка тиквичка се потапя в сместа и се пържи до златисто от двете страни. Отцеждат се върху домакинска хартия от мазнината.

Сервират се обилно поляти със сметановия сос.

0 comments:

Публикуване на коментар