Охлювчета със сирене и шунка


Продукти: 1 пакет бутер тесто - 500 г (аз използвам бутер тестото на Лидл, което е за разточване. Много съм доволна от него, някак е по-различно от другите марки по магазините, става по-хрупкаво и немазно), 100 г овче или друго сирене,50 г нарязана на кубчета шунка, 2 чйца, сусам за поръсване, брашно за разточване

Бутер тестото се разточва на тънка правоъгълна кора върху набрашнена повърхност.
Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцата и шунката. Тази смес се разпределя по цялата кора. Кората се навива на не много стегнато руло и се реже на филийки по 2 см. Подреждат се в постлана с хартия за печене тава и се поръсват с черен сусам (или други семена по избор). Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или докато се зачервят.

Идеални са за закуска с чаша студен айрян.


0 comments:

Публикуване на коментар