Соленки със сирене и кашкавал


Рецептата е оттук. Имах един по-твърд и старичък кашкавал, който исках да изразходя и какво по-хубаво от това хем да го изхабя, хем да зарадвам любимия с нещо, което обожава.
Аз направих половин доза и ми излезнаха 35 соленки, но бройката зависи и от формичките и големината, които ще изберете. Много бързи соленки са. Стават много ароматни и вкусни.

Продукти: 100 г краве масло, 100 г краве сирене, 100 г кашкавал, 90 г брашно (9 с.л.) + малко за разточване, сусам смес и 1 жълтък за намазване разреден с малко прясно мляко.

Маслото се обърква с настърганите на ситно сирена и се добавя лъжица по лъжица брашното като се замесва хубаво маслено тесто. Увива се в домакинско фолио и се оставя в хладилника за половин час.

Фурната се загрява на 200 градуса. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора 1 см дебелина. Изрязват се формички, подреждат се в тава с постлана хартия за печене и се намазват с разбития с мляко жълтък. поръсват се със сусам (или някакви други семена).


Соленките се пекат около 15 минути или докато се зачервят. Оставят се да изстинат напълно и се преместват в кутия с капак.

0 comments:

Публикуване на коментар