Пилешка супа с моркови


Тази супа я спретнах в един момент в който трябваше да хапвам повече течна храна. Изобщо не съм почитател на супите. Обичам само шкембе и агнешка от супите (и курбан). Всичко друго го ям просто защото е хубаво да се ядат супи с лека неохота. Ако обичате моркови и сладникавия им вкус супата ще ви допадне. Самата супа има сладък привкус от морковите. Не съм я застройвала умишлено защото си я готвих само за мен.

Продукти: за 3-4 порции

Около 200 грама сварено пилешко месо по избор (аз използвах пилешка пържола от бут защото това имах в момента), 2 големи моркова, 1 глава лук, 1 малък корен пащърнак, 1 с.л. сушени зеленчуци (винаги ги слагам в супите въпреки, че слагам и пресни зеленчуци), 1 картоф, малко олио или зехтин, 1.5-2 л сварен пилешки бульон, сол на вкус, 1 шепа фиде


Морковите се настъргват на едро или се нарязват на кубчета, лукът се нарязва на дребно, пащърнака се нарязва и той на кубчета. Задушават се в малко мазнина (олио/зехтин) Заливат се с бульона, добавят се сушените зеленчуци и сол на вкус и след като започне да ври се добавя нарязания на кубчета картоф. Когато картофите поомекнат се добавят фидето и пилето. Когато всички зеленчуци и фидето са напълно омекнали се сваля от огъня.




0 comments:

Публикуване на коментар