Гризини с маслини и сирене


В събота бях на екскурзия с приятелка и нейни колеги и в петък реших да приготвя тези гризинки. Станаха разкошни и ги препоръчвам с две ръце.

Подарявам ви ароматна китка от любимият ми люляк :) Времето беше разкошно в събота :)


Рецептата е адаптирана от тук. Аз сложих семена, сложих биволско сирене, използвах смес от пшенично и фино царевично брашно.


Продукти: 100 г фино царевично брашно, 200 г пшенично брашно, 1 пак суха мая (7 г), 75 г меко краве масло, 75 г биволско сирене (или каквото харесвате бяло саламурено), 150 мл топло прясно мляко, 50-60 г ситно нарязани черни маслини, смес от любимите ви семена за поръсване (при мен бяха бял и черен сусам и маково семе), 1 ч.л. сол

Брашната се смесват със солта, маслото и сухата мая. Смесват се сиренето и прясното мляко. Двете смеси се обединяват и се замесва меко тесто. Оставя се в купа завито с фолио да втаса за един час.


Тестото се размесва за кратко и се оставя да втаса за още един час.


Тестото се разточва на кора около 1 см и се поръсва обилно със семена. Режат се пръчици с дължина около 20 см и ширина около 1.5-2 см.


Пресукват се на няколко места и се подреждат в тавичка на разстояние една от друга защото се надуват. Пекат се на 170 градуса за 30-35 минути или докато се зачервят приятно. Охлаждат се и се прибират в кутия.

Изключително ароматни :)







0 comments:

Публикуване на коментар