Курабийки с лайм и кокос


Тези сладки ги правих толкова отдавна, че ми отне доста време докато се сетя как ги правих и откъде ги адаптирах.
Днес си тръгнах по-рано от работа, защото не ми беше добре. Колежката ми дойде да ме замести и след като спах яко с треска, реших да напиша един пост. Поне да отхвърля старите снимки. Между другото точно тези сладки май й харесаха много на нея, защото обича лимони. Бях правила тези и още една адаптация с портокали и черен шоколад за моите колеги.
Та време е вече и тук да ги отразя.
Адаптирано е от тук.

Нямах пудра захар тогава и затова моите не са така красиво напукани като на снимките в оригинал. Но смятам, че и така бяха достатъчно вкусни.


Продукти: 80  г масло (на стайна температура), 100 г кристална захар, кората и сокът от два лайма, 1 яйце, 3 с.л. кокосови стърготини, 1 пак бакпулвер (10 г), щипка сол, 220 г брашно

захар за овалване

(ако ще спазвате оригинала и пудра захар за овалване)

Към захарта за овалване се добавя половината от настърганите корички от лайм и се разбърква добре.

В купа се разбиват захарта и маслото, добавят се яйцето, кората и сокът от лайм, кокосовите стърготини. Добавят се брашното, бакпулвера и солта. Омесва се тесто, което се оформя на топка и се оставя в хладилника, увито в свежо фолио за поне 1 час.

Когато тестото е готово се загрява фурната на 180 градуса. Късат се топчета с големината на голям орех, овалват се в кристалната ароматна захар и се подреждат в покрита с хартия за печене тава. Приплесват се лекичко отгоре.

Пекат се около 10 минути.

* Ако ще използвате и пудра захар след като се овалят в гранулираната захар се овалват и в пудра.

Съхраняват се в плътно затворена кутия.


** Могат да се добавят към тестото и бял шоколад, ядки, сушени плодове и пр.









0 comments:

Публикуване на коментар