Курабийки с портокал и черен шоколад


Рецептата е адаптирана от тази. Комбинацията от портокал и черен шоколад си е класика и перфектно отива на тези курабийки. Много ароматни и вкусни. Правих ги заедно с курабийките с лайм и кокос :)



Продукти: 80  г масло (на стайна температура), 100 г кристална захар, кората и сокът от един портокал, 1 яйце, 100 г черен шоколад нарязан на ситно (или шоколадови капки), 1 пак бакпулвер (10 г), щипка сол, 220 г брашно

захар за овалване

(ако ще спазвате оригинала и пудра захар за овалване)

 Към захарта за овалване се добавя половината от настърганите корички от портокал и се разбърква добре.

В купа се разбиват захарта и маслото, добавят се яйцето, кората и сокът от портокал, черният шоколад. Добавят се брашното, бакпулвера и солта. Омесва се тесто, което се оформя на топка и се оставя в хладилника, увито в свежо фолио за поне 1 час.

Когато тестото е готово се загрява фурната на 180 градуса. Късат се топчета с големината на голям орех, овалват се в кристалната ароматна захар и се подреждат в покрита с хартия за печене тава. Приплесват се лекичко отгоре.

Пекат се около 10 минути.

* Ако ще използвате и пудра захар след като се овалят в гранулираната захар се овалват и в пудра.

Съхраняват се в плътно затворена кутия.






0 comments:

Публикуване на коментар