Бърз сладкиш с цедено кисело мляко и бишкоти



Снимките са много ужасни. Правих ги и със светкавица. Направо ужас! 😂😂😂😂😂 Но какво да се направи, исках да го покажа... макар и в този вид. Като го направя отново ще сложа и по-хубави снимки. Това е сладкиша, който правих за да се почерпим на 16-ти за рождения ден на Пасхалис (съпругът на мама). Много бързо се приготвя и е много лек и свеж. Може да се хапва с лъжица. Сочен, разкошен!

Красивата ми тавичка е подарък от Maggi и English Home.  Получих подаръка си (заедно с една престилка с моето име и други нещица) когато бях номинирана в една от категориите на годишните награди на блоговодител. Доста закъсняла публикация от моя страна, но изгубих първите снимки.




Продукти: (за 4 порции) около 15-6 бишкоти
за крема: 500-600 г цедено кисело мляко, кората и сокът от 1 лимон, ванилия, пудра захар на вкус


Всички съставки за крема се разбъркват с телче. В тавичка с размери 20 на 20 се изсипват 2-3 лъжици от крема. Подреждат се бишкоти, крем, бишкоти и се завършва с крем. Оставя се за няколко часа докато бишкотите поемат влагата и омекнат. Най-добре за цяла нощ.




Може да се украси със свежи плодове, ядки или дори без нищо. Става наистина прекрасен, свеж и сочен.














2 коментара:

  1. Браво! Важно е желанието и като се опита ,ще се получи.И аз ще пробвам рецептата ви, защото наистина е лесна и бърза.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви! Дано ви хареса :)
    Поздрави,
    Галя

    ОтговорИзтриване