Морковени меки бисквити без захар


Много ароматни бисквитки от които може да си откраднем за закуска с чая или кафето без да ни тежи толкова много на съвеста. Биха могли да се приготвят в безглутенов вид като се замени брашното с подходящо такова, както и овесените ядки. Аз имам един пакет люспи от киноа, но не ми се отваряше заради 100 грама и използвах стандартни овесени. Ако имате проблем с глутена, чувствайте се свободни да експериментирате.

Не са прекалено сладки, което е чудесно. Следващ път определено бих сложила още моркови.
О! И да не забравя, че се приготвят много бързо, не са нужни миксери и прочие.
Рецептата е адаптирана от тук.


Продукти: 100 г овесени ядки, 90 г пълнозърнесто брашно, 1 пак бакпулвер, 1 ванилия, 1 и 1/2 ч.л. канела, щипка сол, 1 голямо яйце, 28 г разтопено масло (2 с.л.), 120 мл кленов сироп, 70 г настъргани моркови, 30 г печени едро смляни бадеми, 20 г филирани бадеми


Яйцето се разбърква с тел или лъжица, към него се добавят разтопеното масло и кленовия сироп. Смесват се овесените ядки, пълнозърнестото брашно, бакпулвера, солта и ванилията и се добавят към течната смес. Разбъркват се добре докато се обединят и към тях се добавят бадемите и морковите. Сместа се оставя да почине половин час.

Фурната се загрява на 180 градуса. Тава се постила с хартия за печене. С лъжица се грабва от сместа и се оформят на купчинки. Слагайте ги на разстояние една от друга, защото се надуват. Пекат се около 15 минути (или малко повече до златисти крайща). След като изстинат се съхраняват в плътно затворена кутия.






     
     

0 comments:

Публикуване на коментар