Пролетна яхния с картофи и пиле


Една бърза и вкусна яхния от пиле и картофи. Вчера обмислях да направя пилешка супа, но видях, че имам в панера малко картофи и веднага преработих идеята. Получи се една много ароматна манджичка.


Продукти: 1 кг картофи, 500-600 г пилешки крилца, 1 връзка зелен лук, един стрък пресен чесън, 1/2 ч.ч. нарязани на дребно белени домати от консерва, зехтин, връзка пресен магданоз, червен пипер, сол на вкус, черен пипер на вкус


Пилешките крилца се сваряват в леко подсолена вода. След като се сварят се изваждат в чиния за да се охладят и бульона също се отделя настрани. В тенджера се загрява зехтин. Прибавят се нарязаните на ситно лук и чесън. Разбърква се докато омекне и се добавят нарязаните на едро картофи (отделете 2-3 от обелените картофи - тях ще настържем на едро ренде) и лъжица червен пипер. Бързо се разбърква за минутка и се залива с част от бульона. Прибавят се и настърганите картофи, и доматите, черен пипер и сол ако е необходимо. Аз пропуснах да сложа допълнително сол тъй като бульонът си беше солен. След като поомекнат картофите се добавя и изчистеното месо от крилцата и се оставя да къкри до гъстотата, която желаете. След като се изключи котлона се добавя нарязания магданоз и се захлупва.

Заради настърганите картофки вътре става гъстичка без да се налага да се прибавя някакъв друг сгъстител.

Да ви е сладко :)







0 comments:

Публикуване на коментар