Меки сладки с мед и меласа


Нямам думи да опиша тези невероятни сладки! Ароматни, вкусни, сладки и т.н. и т.н.
Може да си ги хапнеш и за закуска с чаша фреш или чай, или да си ги вземеш за пикник... Разкошни са и са без захар.
Адаптирано от тук.



Продукти:  150 г пълнозърнесто брашно, 5 г бакпулвер, щипка сол, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. джинджифил или смес от подправки за джинджифилови сладки, 60 мл тъмна меласа, 28-30 г разтопено масло, 75 мл мед, ванилия, 1 яйце

за украса семена и ядки - използвах кокосов чипс и тиквени семена. Аз сложих и 2 с.л. едър кокосов чипс към 1/3 от тестото.


* като екстри могат да се добавят сушени плодове, различни ядки и семена в тестото.


В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила.

В друга купа се разбиват с тел яйцето, меласата и меда, маслото и ванилията. Към тях се добавят  сухите съставки. Тестото става гъсто и лепкаво. Оставя се за поне половин час в хладилника за да стегне.

Фурната се загрява на 170 градуса. Тавички се постилат с хартия за печене. Оформят се сладки с големина на пинг понг топче и леко се приплесват. Отгоре се посипват с кокос, семена, ядки и се пекат за 12-15 минути. Изваждат се върху решетка докато изстинат напълно.

Невероятно вкусни са! Аз още веднага ометох 4 :D

!!! По принцип сладките нямат захар, но ако желаете можете част от тях може да оваляте в кокосова захар преди да ги приплеснете и покриете с кокоса. Аз направих така с 1/2 от тях. Може и да се пропусне.








0 comments:

Публикуване на коментар