Сирники


Днес си ги направих за следобедна закуска и останах очарована. Много са вкусни и засищащи и  се правят с лесно достъпни продукти, които в повечето случаи винаги имаме в хладилниците си.

Може да се сервират с всякакви плодове, заквасена сметана, мед, кленов сироп, сладка, пудра захар, плодови пюрета... каквото имате и каквото обичате. Аз имах заквасена сметана, ягоди и кленов сироп. Чудесно си паснаха.



Продукти: за 1-2 порции (зависи колко сте гладни :D, а ако е за мъж сто процентово за една порция :D )
150 г извара (рикота, котидж чийз, аз използвах котидж и дори не го раздробих много за да останат малки парченца), 1 яйце, 1-2 равни с.л. кафява захар, щипка сол, щипка ванилия, 3-4 равни с.л. брашно.

кокосово масло за тигана,
за гарниране плодове, заквасена сметана, кленов сироп (или на вкус)


Яйцето се разбива с тел или с вилица и се добавят и останалите продукти. Тестото става сравнително  гъсто. Загрява се тиган с 1 ч.л. кокосово масло. Когато е добре загрята мазнината се оформят с лъжица малки палачинчици. От моето тесто направих 10 малки палачинки.
Пекат се от двете страни до златисто и се хапват топли.








2 коментара:

  1. Чудни са, Галка, ако ги бях видяла преди малко щях тях да направя, имам извара, но не ги видях и правих палачинки.

    ОтговорИзтриване
  2. Опитай ги следващия път, Веси! Чудни са! Разкошни :)

    ОтговорИзтриване