Тиквено чийзкейк брауни


Есента вече чука сериозно на вратите ни и е време есенните аромати да ни завладеят. От миналата година се каня да направя брауни с тиква и ето, че намерих една рецепта, която адаптирах по свой вкус. Получи се странно (в хубавия смисъл на думата) и много вкусно брауни. А е и много красиво! Не може да му се отрече!
Този сезон ще споделям повече тиквени вкусотии. Всички мои близки знаят, че есента за мен е тиква и кестени :D


Честит ОКТОМВРИ, мили приятели! Дано ни донесе хубави емоции! С топлина в душата го посрещам :)




Продукти: за браунито: 1/2 ч.ч. разтопено краве масло, 3/4 до 1 ч.ч. кафява захар (в оригиналната рецепта са 2, но това ми се струва твърде много), 1 ч.ч. пюре от тиква (аз си опекох тиквата и си я намачках с вилица), 2 големи яйца, ванилия, 1 ч.ч. хубаво какао, 3/4 ч.ч. брашно, щипка сол и 1/2 ч.л. бакпулвер

за чийзкейк частта: 200 г крема сирене, 1 голямо яйце, ванилия, 3/4 до 1 ч.ч. пюре от тиква, захар на вкус,

парчета печена тиква - около 10-тина

за заливката - 200 мл готварска сметана, 250 г черен шоколад (или смес от 100 млечен и 150 черен)



Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка с размери 20 на 20 се застила с хартия за печене.

Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавят разтопеното масло, ванилията и пюрето от тиква. Към тях се прибавят и сухите съставки.

Крема сиренето се разбива с яйцето, пюрето, захарта и ванилията.

В тавичката се изсипва половината смес от браунито. Отгоре се залива с чийзкейк пласт и се наряждат парченца печена тиква. Най отгоре се разпределя другата част от браунито. Пече се около 30 минути или при забиване на клечка в средата трябва да има съвсем малко полепнали трохички. Не препичайте за да не стане сух сладкиша.

Оставя се да изстине напълно. След това се приготвя заливката. Сметаната се загрява и в нея се разтопява шоколада. Залива се сладкиша и се оставя поне за половин час в хладилника.

Много лесно се приготвя. Само звучи много завъртяно :)







2 коментара: