Овесени бисквитки с тиква и шоколад



Здравейтееее!

Ето ме отново. Първи пост за месеца, няма да е последен със сигурност.
Колко бързо си отива годината. Изобщо не я усетих. Мигнеш веднъж - дваж и от януари вече се оказва началото на Октомври.
И мислите започват да летят в посока за равносметки. Макар, че е още рано за това все пак леко поемат натам.
Стига философии де.

Днешната рецепта е много бърза, лесна и може да вземете и за хапване на пикник сред природата или за закуска с чаша кафе или чай. Дори да смятате, че не ви бива изобщо в приготвянето на сладкиши съм убеденя, че няма къде да сбъркате с тази рецепта.

 Стават много ароматни, вкусни, хрупкави. А когато престоят ден в затворена кутия стават още по-уханни и мекички. Може да дадете като лакомство за дечицата си. Може и да позамените захарта с друга алтернатива. Не съм опитвала. Исках да са с кафява захар, но нямах в момента. Мисля да опитам да заменя пюрето от тиква с пюре от банани и взех кафява захар. Мисля, че ще се получи отново много вкусно.



Продукти: за 16 бисквитки: 125 г масло, 3/4 ч.ч. захар, 2 ч.л. царевично нишесте, 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1/2 ч.ч. нормално брашно, 1 и 1/2 ч.ч. овесени ядки (аз лично използвах един микс от овесени ядки и хрупкав флейкс + капки бял шоколад. От Лидл го купувам. Нямах в момента обикновени без нищо.), 1 ч.л. канела, щипка сол, ванилия, 1 ч.л. бакпулвер, 100 г млечен шоколад (и черен може ако обичате, половинЪТ 😂😂😂 не обича черен и затова използвах млечен, но шоколад ли е винаги се връзва с тиква без значение какъв е)
1/3 ч.ч. пюре от печена тиква.



Фурната се загрява на 180 градуса, Тавичка се покрива с хартия за печене.

В една купа се смесват брашната, овесените ядки, ванилия, канела, нишестето, сол, бакпулвер. Маслото се  разтапя. В друга купа се разбъркват добре маслото със захарта. Към тях се прибавя пюрето от тиква и малко по малко сухата смес.
От тестото се офотмят топчици (колкото пинг понг) и се приплесват леко. Пекат се в предварително загрята фурна за около 10-12 минути. Не препичайте бисквитките за да не станат твърди!  След което се оставят за още десетина да поизстинаг. Когато изстинат напълно се преместват в кутия с капак. Могат да се съхраняват поне седмица.






Ако желаете може да ме последвате в Инстаграм





0 comments:

Публикуване на коментар