Овесени бисквитки с банан и боровинки




Здравейтеее!

Днес времето е едно мрачно и сърдито. Във Варна цял ден си вали от онова ситното, което много, ама много мокри. В офиса също е доста мрачно, тихо и е спокойно. Бях си подготвила този пост от вчера. Вчера правих кюфтенца от картофи. На половинката му се дояде, а аз не бях правила от толкова отдавна. Станаха страхотни. Даже аз хапнах няколко и си взех за работа. Съвсем елементарни - картофи, яйца, сирене, магданоз.

В предния пост за бисквитките с тиква и шоколад ви споменах, че ще опитам да направя и с бананово пюре. Има леки промени, но е почти в същите съотношения. Бисквитките се получиха великолепни, меки с леко дъвчаща текстура, страхотно ароматни и засищащи.
Честно казано напълно си заслужава да отделите малко време и да си ги направите вместо да посягате към готовите от магазина. Гаранция, че ще ви харесат сто пъти повече. Ако ги опитате споделете дали са ви харесали.

Сега си мечтая да съм си в леглото под завивката с книга, чаша топло мляко и няколко такива бисквитки.








Продукти: 110 г разтопено масло, 3/4 ч.ч. кафява захар, ванилия, пюриран 1 банан (1/3 ч.ч. ), 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1 и 1/2 ч.ч. овесени ядки, щипка сол, 1/2 ч.л. канела, 2 с.л. натурално царевично нишесте, 1/2 ч.л. бакпулвер, 2 шепи замразени сини боровинки.



Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка се покрива с хартия за печене.

Маслото се разбърква със захарта, пюрето от банани, ванилията и канелата. Аз лично използвах тел за разбъркване в тази част и след това вече дървена лъжица.

В друга купа се смесват всички сухи съставки и внимателно се прибавят към банановата смес. Разбърква се добре и се добавят и замразените боровинки. Оформят се топчета, които се приплесват леко и се подреждат в тавичката. Пекат се 12-15 минути. Оставят се да изстинат и се преместват в кутия за сладкиши с капак. Ако успеят да оцелеят повече от един ден може да ги съхранявате няколко в кутия. Много ароматни и вкусни. Може да вземете със себе си в офиса, на пикник и въобще навсякъде.

И честно казано са по-добра алтернатива когато ви се прияде нещо сладичко от разните "барнита" и прочее боклуци.




0 comments:

Публикуване на коментар