
Това е традиционно великденско ястие, което се приготвя от дробовете, сърцето месо и чревца на агне или яре. Тази година имах възможността да го опитам и много ми хареса. Ще ви покажа и снимки, но все още са на лаптопа и не съм си ги прехвърлила на компютъра.
Предполагам, че всяко семейство си има свой си начин на приготвяне, аз ще ви кажа при нас как го направиха, всъщност направихме защото аз също помагах. Вечерта преди Пасха едро нарязаното месо от агне или яре + черен дроб, бял дроб, може и сърце ги осолихме, малко черен пипер, прибавихме малко узо и малко бира и престояха цяла нощ завити с фолио.


Може шиша да се върти ръчно, но може и с моторче.
Става нещо невероятно наистина...
0 comments:
Публикуване на коментар