Браунис с банани /Banana Upside-Down Brownies




У дома имаме традиция от известно време да приготвяме нещо сладичко с което да се почерпим за празник на любим човек дори да е далече от нас. И така днес имаме такъв повод и най-сетне дойде време да направя този сладкиш. От много време съм си запазила рецептата и все му се каня. Рецептата прочетох тук

Честит рожден ден, мила Софи! Бъди много здрава, щастлива и обичана!
*******************************************************************
Χρόνια πολλά, Σοφι μου! I wish you to be healthy, happy, loved! Have a wonderful day today! Hugs and kisses from us :*

Продукти: 3-4 банана, 100 г кафява захар, 2 с.л. масло, няколко капки лимонов сок

за тестото: 3 яйца, 1/2 ч.ч. тъмно какао, 110 г брашно, 1/4 ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сол, ванилия, 1 с.л. инстантно кафе разтворено в малко вода (1 л.), 5 с.л. меко масло, 1 и 1/2 ч.ч. кафява захар

може да се добавят и ядки. Аз не съм слагала.

Захарта и маслото се разтапят направо в тавичката в която ще се пече брауниса на слаб котлон. Бананите се режат на филийки дебели около 1 см. И се подреждат върху карамелизираната захар. отгоре се поръсват с няколко капки лимонов сок.

Какаото, брашното, солта и бакпулвера се смесват. В отделен съд се разбива на крем размекнатото масло със захарта, добавят се яйцата, разтвореното кафе, ванилията и сухите съставки. Разбърква се добре и се разпределя върху бананите.

Пече се в предварително загрята фурна на 120-30 градуса до готовност. Като се бодне в средата с клечка трябва да остава малко влажна. Оставя се да изстине след което се обръща като с нож се отделя от стените и се реже на парченца. Може да се сервира с топка сладолед.

2 коментара:

  1. Изглежда много вкусно :) Много обичам такива комбинации. Записвам си да се пробва. Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Дано Ви хареса! И аз много обичам такива комбинации, а банан обожавам и като видях рецептата моментално се влюбих в нея, по-късно и във вкуса и аромата.
    Много обичам и ананас и мисля да пробвам някой ден същата рецепта, но с резенчета ананас вместо банан.
    Хубава вечер и от мен!
    Поздрави,
    Галя

    ОтговорИзтриване