Палачинки с йогурт мус и бери сос

Рецептата е от списание GoodFood, брой 58 от март месец.
За палачинките: 3 яйца, 20 г захар, щипка сол, 90 г брашно, 180 мл прясно мляко, 20 мл кокосов ликьор (в оригинал е ром, но нямах и реших да заменя с ликьора) Всички продукти за палачинките се смесват и се изпържват на тиган
За йогурт муса: половин кофичка кисело мляко (тук малко си промених мерките защото имах само 250 г сметана), 90 г захар, 50 мл сок от ябълка (нямах портокали както е в оригинал рецептата и замених с ябълков сок), 10 г желатин (1 пак.), 250 г сметана Киселото мляко, захарта и сока се смесват и се слагат на водна баня докато се разтвори захарта. Добавя се разтворения желатин (в няколко с.л. вода). Сметаната се разбива и след като малко изстине сместа с киселото мляко се прибавя към нея и се оставя в камерата или в хладилника за да стегне.
За бери соса: 200 г червени плодове (ягоди, череши, къпини) 150 г захар Смесват се захарта и плодовете в тиган и се варят няколко минути. Всяка палачинка се маже с малко сос, добавя се от муса и се завива на ролце. Полива се обилно със соса. На мен ми остана малко и от соса и от муса.

3 коментара:

  1. Много интересно предложение!Поздравления!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви! Още като видях рецептата в списанието беше решено, че ще ги пробвам един ден, но нямах възможност досега. Заслужава си да се опитат!
    Прекрасен ден и от мен! :)

    ОтговорИзтриване