Задушени картофи със соев сос

Онзи ден бях сварила около килограм картофи, исках да направя картофени кюфтенца, но заедно с тях направих и оргомна тенджера с боб понеже взех един от пазара и исках веднага да проверя дали се разварява добре и сварените картофи си останаха в хладилника. И вчера вместо да направя тези исторически кюфтенца от картофи реших да ги направя задушени.
Продукти: килограм сварени и нарязани на по-едри парчета картофи, масло или маргарин, няколко стръка нарязан див лук, едни стръкче нарязан пресен розмарин, половин връзка ситно нарязан копър, соев сос на вкус.

Загрява се мазнината и се прибавят картофите. Оставят се докато леко се зачервят и поемат маснината. Добавят се и зелените подправки и се оставят на огъня няколко минути. Прибавя се соев сос на вкус и това е :) Станаха много ароматни и вкусни. Могат да си се хапват самостоятелно или като гарнитура към нещо.

2 коментара:

  1. Имали картофки - там съм :) Много обичам, а твоето предложение определено ми допада :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. :) И в моето семейство е така. Много обичаме картофите. Радвам се, че ти е допаднало картофеното ми предложение. Нещо съвсем елементарно и бързо, но стана много ароматно и вкусно.
    Прекрасен уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване