Бисквитена торта с тиква



Тортата се получи толкова вкусна, че и трохичка не остана за много кратко време. Имах останала малко печена тиква в хладилника и реших да я използвам за крем.



Продукти: около 250 г обикновени бисквити

за крема: 500 мл прясно мляко, 2 жълтъка, 1 пак пудинг ванилия, 6 с.л. кафява захар, 1 ванилия, 50 г краве масло
500 г пюре от печена тиква, 200 мл сладкарска сметана, разбита до пухкавост, 1 ч.л. канела (може и без нея ако не обичате)
черен шоколад нарязан на ситно за украса



Загрява се 400 мл от прясното мляко заедно със захарта. Другите 100 мл се разбиват на гладка смес с пудинга, ванилията и двата жълтъка. Когато сместа започне да кипи се налива постепенно жълтъчната смес и се разбърква на слаб котлон докато кремът се сгъсти. Добавя се маслото и се разбърква добре докато се усвои.

Оставя се настрани докато изстине, като се разбърква от време на време за да не се получи кора отгоре. След това се добавят пюрето и сметаната докато сместа стане еднородна. По желание се добавя и канела.

На дъното на тавичка (моята с размер 17 на 25) се разпределят 2-3 с.л. от крема. Нареждат се бисквити и се изсипва 1/3 от сместа. Процедира се така и с останалите бисквити. накрая се покрива със свежо фолио и се оставя за една нощ в хладилника.

Преди сервиране се гарнира с черния шоколад.

Голяма вкусотия е! Обещавам ви :) За всички почитатели на тиквата :)







0 comments:

Публикуване на коментар