Пиле със сметана и сушени домати



Днес прекрасният съпруг на мама има рожден ден! Да ни е много здрав и винаги така усмихнат! Ей тази рецепта му посвещавам, защото обича месце.
Направих и един бърз сладкиш с, който да се почерпим, но го направих към обяд и не е готов за снимка. Ще се опитам да го щракна. Много бърз е за приготвяне, точно като това вкусно ястие.

А за него какво мога да кажа... приготвя се за не повече от 30 минути и е с малко продукти, много е вкусно и дори може да се приготви за неочаквани гости.
Оригиналната рецепта е от тук. Аз леко го попромених, най-вече защото не ям спанак. Предполагам, че на моите хора щеше да им се услади със спанак, но следващия път.



Продукти: 600 г пилешки гърди без кост и кожа, 2-3 с.л. зехтин, 1 ч.ч. готварска животинска сметана, 1/2 ч.ч. бульон (пилешки, зеленчуков, неосолен), 4-5 скилидки чесън само измити, заедно с люспичките, черен пипер на вкус, 1/2 ч.ч. настърган пармезан, 1/2 ч.ч. нарязани сушени домати в зехтин/растително олио


* Може да се сервира самостоятелно или с гарнитура от сварена паста (талиатели примерно)





 Пилето се нарязва на тънки парчета. В дълбок тиган се загрява зехтина и се приготвя пилешкото месо докато стане със златист загар. Около 3-4 минути на страна. Изважда се в чиния. В тигана се прибавят сметаната, целите скилидки чесън, пармезана, бульона. Когато соса се посгъсти малко се добавят нарязаните сушени домати и накрая и пилето. Оставя се да покъкри още няколко минути и може да се сервира :)







1 коментар: