Кюфтета от булгур


Продукти: 1 глава лук, 4-5 големи скилидки чесън, 1 ч.л. сол, 3-4 с.л. гъсто доматено пюре, 250 г булгур, 250 г кайма, 2 ч.л. червен пипер, кимион, черен пипер на вкус, 3 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок, олио за пържене, брашно за овалване.

Булгура се почиства и измива и се сварява и отцежда. Смесва се с каймата, ситно нарязания лук, настърганите скилидки чесън, добавят се и подправките, лимоновия сок и доматеното пюре. Загрява се олио, оформят се кюфтенца и се овалват в брашно след което се изпържват до готовност.

Рецептата я взех от опаковката на пшеничния булгур, като си промених някои неща.
В оригиналнаа се слага и магданоз, пресни домати, зелен лук.

0 comments:

Публикуване на коментар