Свински каренца с гъби



Имах малко свинско месо, имах и малко гъби... и това е резултата. Стана много вкусно. Остана ми малко повече от сосчето и довечера като правя вечерята (пилешки пържолки и картофено пюре) ще гарнирам с него. Може да се използват и по-дебели пържолки. Аз просто имах това тънко нарязано месо и си го нарязах на каренца. Може да използвате и пилешки пържолки.

Продукти за 2 порции: 4-5 тънки каренца или 2 пържоли, 200 г гъби печурки, около 100 г гъби кладница, 1 глава червен лук и 1 глава жълт кромид, 2 големи скилидки чесън, малко олио, сол, черен пипер, малко пресен магданоз, 20-30 мл уиски, 200 мл готварска сметана, 1/2 ч.ч. пилешки бульон

Пържолките/каренцата се овкусяват със сол и черен пипер. Една супена лъжица олио се загрява в голям тиган. Месото се запържва до златисто кафяво от двете страни (при мен беше за около 3-4 минути от двете страни) и се изважда в чиния.

Гъбите се нарязват на филийки, лукът също, както и двете скилидки чесън. Добавя се още малко олио в тигана (1-2 с.л.) и гъбите се задушават докато се зазлатят. Добавят се лука и чесъна и готвенето продължава докато омекнат.
Прибавя се уискито и се разбърква за 2-3 минути.
Прибавя се сметаната и се готви докато леко се сгъсти. Изсипва се бульона и се посолява ако има нужда. Оставя се да къкри малко на слаб котлон. Добавят се пържолките. Оставят се още няколко минути на котлона и накрая се поръсват с пресен нарязан магданоз.
Може да се сервира с картофено пюре, но понеже аз не смесвам картофи и месо си хапнах само от сосчето.

Адаптирано от тук.




0 comments:

Публикуване на коментар