Постно картофено пюре


Не, че е кой знае какво, но все пак да споделя. Понеже не мога да консумирам млечни си взех една кутия бадемово мляко за разнообразие. Не ми хареса обаче. Знам, че повечето хора много го харесват, но на мен просто не ми хареса. И реших да го използвам за готвене. Имам още от кутията и днес сигурно ще сваря грис.
Получи се добре картофеното пюре с него.


Няма кой знае каква рецепта. Сваряват се картофи (аз сложих 6 картофа) и се намачкват. Към тях се добавя сол, зехтин и бадемово мляко - толкова, каквато гъстота на пюрето искате да получите.


2 коментара:

 1. Гале, аз правя постно картофено пюре с картофи, сол, вода и кокосово масло (в Била продават кокосово масло за готвене без аромат). Бадемите като цяло са тежка храна за стомаха (при мен се оказа даже, че имам хранителна непоносимост към тях), според мен ако се ползва растително мляко, по-щадящият вариант е оризово или соево.

  ОтговорИзтриване
 2. Миме, и аз като са пости примерно купувам соево мляко за готвене, но исках това да го изразходя и затова опитах така. Не беше лошо, а и аз сложих малко. Останалото наистина сега ще го сваря на грис. Според мен е по-подходящо за сладкиши.
  Кокосово масло и аз си купувам от Билла точно. Даже имам и сега де, но зехтина ми беше под ръка и използвах него.
  Никак не стана зле щом Митко го омете половината, а е доста скептиче към някои неща.
  Но наистина бадемовото мляко е по-тежко. Точно такъв го удетих и вкуса... Не знам дали ще повторя отново. Още повече, че дадох 8 лева за 1 литър.
  Оризовото не съм го пробвала досега, но трябваше досега да избягвам всичко с ориз и затова и не взех.

  ОтговорИзтриване