Бутерки с кайма и ементал


Вчера имахме гости и понеже се събрахме да гледаме филм реших да направя нещо за бързо хапване. Тези мънички бутер хапки са чудесни както студени, така и леко топлички.
Адаптирах рецептата от тук, както ще се хареса у дома.


Продукти: (за 24 броя) 1 лист бутер тесто (400 г)
за пълнежа: 2 сурови наденички - около 200-220 г(каквито харесвате, аз избрах с пушен бекон вътре), 1 белтък, 2 пълни супени лъжици галета, 1/2 малка глава лук - настъргана, 1 малка скилидка чесън - настъргана, 1/3 връзка магданоз нарязан на ситно, 50 г сирене ементал - настъргано (може и друг вид жълто сирене или кашкавал)
1 жълтък разреден с 1 ч.л. вода за намазване


В купа се смесват каймата от наденичките и останалите продукти.


Сместа се разделя на 3 части. Бутер тестото се разточва съвсем мъничко и се разделя на три ленти. Върху всяка лента в средата се разпределя по една част от каймата.


И трите ленти се намазват от едната страна с разбит жълтък. Първо се завива ненамазаната част и след това се захлупва с намазаната и леко се притиска.



Фитилчетата се обръщат наобратно.


Всяко фитилче се нарязва на 8 парченца. На всяко парченце отгоре се правят по два разреза с остър нож и се намазват с разбития жълтък.


Подреждат се в тавичка предварително постлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути или докато станат приятно златисти.




0 comments:

Публикуване на коментар