Лек крем с банани


Май където и да отида си оставам банановия човек! :D Трябва да си направя етикет "банани" тук. Както обикновено ми останаха няколко презрели банани и не исках да отидат зян и набързо прегледах хладилника и шкафа с какво разполагам за да ги оползотворя. Решението мигновено беше кремче. Стана много приятен, лек, свеж. Хапнахме си го с удоволствие.
Като се замисля след намаляването на консумация на сладко от мен такъв вид сладкиш би бил идеален за мен. Не много сладък, лек, млечен, с плод от който нямам проблеми със стомаха.



Ако и вие сте любители на кремовете, опитайте! Може да замените кварка с нашенска извара или рикота. Кваркът е по-фин като консистенция, напомня на крема сирене, на гъста квасена сметана, но не толкова гладка, затова може кремът да се пасира ако се използва българска хубава извара, защото е по-зърнеста като структура.


Продукти за 4 порции: 500 г натурален кварк (или рикота, българска извара), 400 г заквасена сметана, 2-3 меки презрели банани, 5-6 с.л. кафява захар (или на вкус), 2 пак. ванилия, 10-12 бр бишкоти


Бананите се намачкват на пюре и се смесват в купа с кварка (изварата), сметаната, ванилията и захарта. Разбърква се добре. Може да го пасирате за повече гладкост.

Отделят се 2 бишкоти за украса (по половинка на купичка). Редуват се натрошени бишкоти и крем в купичките.

Става мигновено крема. Оставя се за половин-един час в хладилника за да поемат бишкотите влагата и да се охлади кремчето.


0 comments:

Публикуване на коментар