Маулташен с яйца


Вече съм ви споделяла рецептата за маулташен с домати на фурна, а сега ще ви споделя нещо, което става много бързо и е перфектно за закуска или дори за обяд и вечеря. Много е вкусно и става за нула време. Особено подходящо за онези мигове в които нямаме никакво време за готвене или сме твърде уморени. Маулташен можете да намерите в баварска седмица в Лидл. Аз си купувам няколко пакета и си ги замразявам за да си имам по-дълго време.

Маулташен са малки тестени джобчета, които са с пълнеж от месо, спанак и т.н.
Приличат на големи равиоли. Има и по-малки размери тук в Германия. При нас в България не съм виждала от мъничките. Тук ги правят и на супа с бульон. Не съм опитвала още.


Продукти: 1 пакет маулташен, 5-6 яйца, сол на вкус, кашкавал и/или пармезан за поръсване (по желание), няколко капки олио/масло/зехтин

Малките тестени джобчета маулташен се нарязват на филийки и се запържват до златисто в загрятия тиган.Прибавят се яйцата. Осолява се на вкус.
Преди сервиране може да се наръси с кашкавал и/или пармезан отгоре. Или пък някакви свежи подправки. Това е цялата философия. В рамките на 10-15 минути имаме готово хапване. И през това време докато се готви може да си направим и една хубава салатка.


0 comments:

Публикуване на коментар