Тиквени сладки с крема сирене


Бързам първо да споделя тиквените сладки, които видях при Ани от Вкуснотека. Рецептата е на Нели от Храна за душата. Направих ги още онзи ден, но вчера така и не успях да ги снимам. Беше ужасно мрачно... днес също не е особено хубаво, но няма да остане и една сладка накрая. Съжалявам за грозните снимки, но това е положението. Като ги направите ще видите, че са чудесни. На мен ми беше останала малко тиква и още щом ги публикува в блога си аз реших, че ще използвам останалата ми тиква за тях.

Реших да не използвам ванилия за крема. Исках да остане по-осезаем вкуса на мед. За съжаление крема не ми стигна. Не знам повече слагах ли... какво стана...
Аз лично бих използвала 200-220 г крема сирене.

Сладките са много меки, много вкусни и ароматни. Много подходящи за есента с тези прекрасни аромати вътре. Със сигурност ще се харесат на всички любители на тиквата. И което е още по-хубаво - много лесно се приготвят. На мен не ми се вадеше миксера и си ги разбърках с тел.


Продукти: за тестото: 1 ч.ч.* пюре от тиква (може да е и варена и печена - аз лично предпочитам да е печена, но може и да я сварите, изцедите и пасирате), 2 яйца, 1 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сода, 1/4 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. канела, ванилия и щипка сол
за крема: 200-220 г крема сирене, 2 с.л. мед, 2 с.л. меко масло

Яйцата се разбиват на гъст крем с миксер (или тел), добавят се пюрето от тиква и олиото и се обърква много добре. Сухите съставки се смесват ( брашно, сода, бакпулвер, ванилия, сода, сол, индийско орехче, канела) и се прибавят към мокрите съставки като се разбърква непрекъснато.

Фурната се загрява на 180 градуса. Тава се застила с хартия за печене и с помощта на лъжица се насипват малки купчинки от тестото на разстояние една от друга. Пекат се около 8-9 минути. Оставят се да изстинат.

Съставките за крема се разбъркват с лъжица и сладките се слепват по две.




* Чаената чаша, която използвам е с вместимост 250 мл.

5 коментара:

  1. Чувствам се като тиквеното бисквитено чудовище при мисълта за куп тиквени сладки :) Щетите ще са големи :D Прогнозиран резултат: около 20:0 за мен :D

    ОтговорИзтриване
  2. Вени, гаранция е че ще са големи щетите :D Не знам как обаче ще ги опазиш от другите :D Сигурна съм, че ще действаш като Джоуи обаче "Джоуи храна не дели!"
    Поздрави! :)

    П.П. Опитай и гъбите с лук и сметана от рецептата със свинските пържоли. Ще ти харесат на филийка :)

    ОтговорИзтриване
  3. Преглъщам, защото изглеждат много вкусни. Имам една останала тиква и смятам да направя тези сладки. Благодаря. Но видях в коментарите и за свински пържоли. Да си запиша рецептата за тиквените сладки и отлитам натам - към пържолите.

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, здравей!
    Няма да сбъркаш с тези сладки. Стават превъзходни и най-хубавото е, че се правят много лесно. И на мен ми беше останала една тиква и исках да опитам нещо различно и затова и направих тези сладки и тиквения крем.
    А за пържолите, които съм писала по-нагоре на Вени - ето това са http://treli-kardia.blogspot.bg/2015/09/blog-post_78.html
    Но тя понеже е вегетарианка й предложих да си направи само частта със соса :)
    Надявам се да ти харесат сладките!
    Поздрави,
    Галка

    ОтговорИзтриване
  5. Хм, линкът не стана активен нещо. Копирай го в лентата на браузъра си :)

    ОтговорИзтриване