ΒΟΔΙΝΟ ΡΑΓΚΟΥ/ Говеждо рагу

Това е рецептата за днешния ден от моето кулинарно календарче :) Нямам говеждо в момента затова утре мисля да го направя със свинско. Няма да е същото, но ще го пробвам и с говеждо когато имам възможност :) Утрешния ден е отбелязан с анекдот затова днес ще пропусна да сготвя рагуто защото имам храна от вчера :)

Загрявате половин чаена чаша масло в подходящ съд и добавяте 1 килограм нарязано на парчета говеждо месо и се добавя 1/4 ч.ч. червено вино.(след като се задуши месото се изважда от тигана в една чиния. В същия тиган се добавя 1 скилидка чесън, 1 глава лук и 3-4 червени пасирани или намачкани домати. Оставя се да се изпари течността от соса и след това се добавя и месото. Добавят се 2 дафинови листа и към края половин килограм моркови нарязани на ивички, грах и картофи. Накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз :)


Бон Апети!
***********************************************************************************


βάζετε 1/2 ποτήρι λάδι να κάψει και σωτάρετε 1 κιλό βοδινό κομμένο σε κομμάτια. μετά το βάζετε σε κατσαρόλα και το σβήνετε με 1/4 ποτ. κόκκινο κρασί. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κρεμμυδάκι και 3 - 4 κόκκινες τριμμένες ντομάτες. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας και έπειτα την ρίχνουμε στο κρέας. προσθέτετε 2 φύλλα δάφνη και αφήνετε να ψηθεί το κρέας. προς το τέλος προσθέτουμε 1/2 κιλό καρότα κομμένα σε λωρίδες, τον αρακά και τις πατάτες. Τα πασπαλίζετε με μαΪντανό.

0 comments:

Публикуване на коментар