Бананови кексчета







Преди седмица може би видях в кварталния супер маркет алуминиеви формички за кексчета от тези които се водях за еднократна употреба... И не бяха скъпи. Взех си разбирасе - 12 броя в пакет за 1.65 лв.
Досега все не успявах да отделя пари да си купя хубави формички, и като видях тези без да се замислям... ръцете ми сами се задейсваха и пъхнаха един пакет в кошницата :) И понеже днес ги изпробвах реших, че ще си взема още 1-2 пакета да си имам.
Първият ми опит се оказа почти успешен. Кой да се сети, че не трябва да се пълнят купичките до горе. Въобще не се усетих, та много се надигнаха. Но за следващия път ще си знам :) А и нали никой не се е родил научен :)

направих един вид кексчета и направих така - в 3 от тях сложих по едно блокче горчив шоколад с крем от мента, 3 оставих така както са си и 3 напълних с крем "Оле"

Продукти: 1 яйце, чаша и половина брашно, половин ч.ч. захар, 1 с.л. канела, 4 с.л. горчиво какао, 1 пакетче бакпулвер, една к.л. сода (препълнена), половин ч.ч. олио, една ч.ч. кисело мляко, 2-2 намачкани банани (зависи колко са големи)

За крема: 1 пакетче Крем Оле на Д-р Йоткер и 400 мл студено прясно мляко.

1 пак. глазура на д-р Йоткер с вкус на карамел, 3 блокчета черен шоколад с крем Мента (или някакъв по избор), украса по избор (захарни перли, пръчици, шоколадови формички)

Сухите продукти се смесват, яйцето се разбива със захарта, олиото и млякото. Към тази смес леко се добавя и сухата смес, накрая слагаме бананите. разбъркваме хубаво.

Формичките се намазват с олио и както разбрахме от моята грешка НЕ се пълнят до горе :D

пекат се в умерена фурна до готовност.

Рецептата по която работих в оригинал. Благодаря за прекрасния блог който Дай Боже ме научи да работя както трябва с тези формички :)

1 коментар:

  1. Мерси, страхотна рецепта, мисля да я изпробвам. Дано се получи!
    Поздрави и ще се радвам ако посетиш моя блог:
    http://www.keepitstylishandsexy.blogspot.com
    xoxo :)

    ОтговорИзтриване