Рецептата е от предаването “Кухнята на Звездев”. Много е вкусно и го препоръчвам на всички които обичат да си похапват тестени изделия :)

Продуктите са: 250 мл прясно мляко, половин килограм брашно, 30 г меко масло, в рецептата пише половин пакетче мая, но тъй като не съм гледала предаването и нямах идея каква мая да сложа... сложих 1 пакетче суха, защото такава имах в момента, 2 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 яйце за намазване
Аз направих и една промяна, сложих 2 яйца в тестото.

10 г масло за намазване на рулото

шунка и кашкавал по 300 г
чубрица за поръсване (това го пропуснах)

И нещото което направих, разделих тестото на 2, от едната част направих рулото. А от другата кифлички с кашкавал и овче сирене разбъркани с 2 белтъка. С жълтъците ги намазах.


Тестото се разточва на правоъгълник. Отгоре се подреждат първо шунката (аз използвах свинско пушено филе между другото) и дебели парчета от кашкавала. Отстрани се оставя лента от няколко сантиметра, която се маже с яйце. Навива се на рулце и се намазва с масло и разбитото яйце. Пече се до зачервяване.

Снимките ми не са много хубави за съжаление, защото се наложи да го разрежа още горещо. Но беше изключително вкусно :) Със сигурност ще го приготвям още много пъти.

Да ви е сладко!

Източник: http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-574/


Продукти: 45 мл водка, 90 мл сок от ананас, сокът от 1 лимон, 1/2 ч.л. захарен сироп (аз обаче замених с 1 с.л. мед), 20 мл зелен ментов ликьор, няколко капки ментов сироп

Продуктите без ментовия ликьор и сироп се разбиват в блендер с натрошен лед. Изсипва се в чаша за фрапе и отгоре се налива ликьора и ментовия сироп.

Продукти: кори за лазаня, 200 г гъби, 500 г телешка кайма, 3 големи домата, 300 г доматено пюре, 1 глава лук, 4-5 скилидки чесън, 2 моркова, чубрица, черен пипер, босилек, мащерка, 2-3 с.л. брашно, 500 мл прясно мляко, черен пипер, 100 г пармезан, 1 чушка нарязана на кръгчета, 1 домат нарязан на филийки, 400 г кашкавал

В мазнина се задушават лук нарязан на дребно и чесън нарязан на тънки филийки. Добавят се гъбите и морковите нарязани на кубченца, налива се 100 мл вода, когато кипне се добавят нарязаните на по дребни кубчета домати и доматеното пюре. Добавяме лъжица захар и каймата. Оставяме да покъкри малко, добавяме подправките и сол ако е необходимо.

Запържваме брашното в малко мазнина и наливаме студеното прясно мляко, добавяме черен пипер, пармезана и сол.

В квадратна тавичка намазваме малко от бешамеловия сос и нареждаме кори, отгоре покриваме с бешамелов сос и от соса с доматите, редим втори, повтаряме процедурата. Върху третия ред с кори слагаме бешамелов сос, от соса с домати, подреждаме отгоре чушките и домата на филийки и покриваме с фолио.

Печем 30-40 минути след което се маха фолиото и отгоре се покрива обилно с настърган кашкавал. Печем до зачервяване.

Да ви е сладко :)

Продукти: 2 яйца, чипка сол, 2-3 супени лъжици мед, 1 с.л. канела, 1 пак. бакпулвер, 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко, половин пакетче масло (разтопено), 2 ч.ч. брашно

мед и банани за гарниране

масло за намазване на гофретника

Яйцата се разбиват с меда, добавят се маслото, млякото и канелата. Смесваме бакпулвера, щипка сол и брашното и прибавяме към сместа. Разбиваме хубаво.

Загряваме гофретника, преди всяка гофрета се маже с масълце. Гофретите се пекат до зачервяване. Може да се намажат леко с масълце след като се извадят.

Бананите се нарязват на колелца подреждат се върху гофретите и се заливат обилно с мед.

Комбинацията от канела, мед и банани е невероятна!

Ще сложа и снимки :)


Продуктите са малко на око... и не са много всъщност, защото не си падам много по зелениите :) половин килограм сварен боб (може и от консерва), 2 жълтъка, сол и джоджен на вкус, 1 зелена чушка нарязана на ситно.

разбити 2 белтъка за панировката + галета и брашно в отделни чинии за овалване.

Бобчето се намачква малко, добавят се жълтъците, чушката и подправките. Разбъркват се добре.

Загрява се олио. Кюфтенцата се потапят в брашно, след това в белтък и накрая в галета. Пържат се до златисто.

Може да се добавят зелен лук, магданоз и всякакви зелении, но както казах, аз не съм особен почитател ::)

Накрая полях с холандски сос

Да ви е сладко!