продукти: няколко скилидки чесън, 1 глава лук, 4-5 червени печени чушки, 4-5 обелени домати, 5 яйца, 1 консерва царевица, сол и черен пипер на вкус.

Загрява се мазнина и  се запържват нарязаните на ситно чесън и лук. Добавят се нарязаните на по едро чушки, след това нарязаните на едро домати, царевицата и накрая яйцата и солта и черния пипер.


Това е една от най-любимите ми салати. 

Продукти:

1 пакетче ролца от раци, 1 буркан кисели краставички, 1 консерва царевица, сол и черен пипер на вкус и 1 заквасена сметана (аз не обичам майонеза, но понякога правя салатата и с майонеза)


Всичко се нарязва на по едро, прибавя се сметаната/майонезата, солта и черния пипер и е готово :)



Продукти: 750 г телешка кайма, черен пипер и подправки на вкус, 2 -3 с.л. горчица

за соса: 1 буркан сладко кисел доматен сос на Анкъл бенс, и половин доматено пюре, 3-4 скилидки  чесън


каймата се обърква с подправките и горчицата. загрява се олио и кюфтенцата се запържват леко от двете страни. Подреждат се в тавичка. В тиган се загрява мазнина и се задушава чесъна. Добавят се 2-та вида сос и се разбъркват добре. Всичко се изсипва върху кюфтенцата. Запичат се в предварително загрята фурна до готовност.



Продукти: 

за блата: 6 яйца, 6 с.л. захар, 6 с.л. брашно, щипка ванилия

за крема: 1 пак. пудинг с вкус шоколад на Д-р Йоткер и прясно мляко + няколко лъжици захар за приготвянето му 

половин бурканче вишнево сладко


Белтъците се разбиват на твърд сняг. В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта на гъст крем, добавя им се брашното и внимателно се прибавят и белтъците.  В квадратна тавичка се слага хартия за печене която се намаслява и се разпределя сместа. (На мен този път обаче ми се наложи да измислям някаква алтернатива на хартията за печене, защото нямаше в близкия магазин, а изобщо не ми се излизаше да търся и постелих 2 торбички за печене и за моя изненада стана идеално :D Та за екстремни ситуации... стават)


пече се до зазлатяване в предварително загрята фурна. След това се изважда, отстранява му се хартията и се навива на руло с кухненска кърпа (трябва да е по стегнато навито). През това време приготвяме кремчето по указанията на опаковката.


Развиваме рулото, мажем първо със сладкото после с крема и навиваме. Поръсваме обилно с пудра захар и оставяме в хладилника. 




Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. натрошени ядки шамфъстък, една кафена чаша брашно, 1 ч.ч. захар, 200 г масло, 2 черни шоколада

За глазурата : 1 черен шоколад, 100 г масло, 100 г сметана, 2-3 с.л. захар


Яйцата се разбиват на гъст крем със захарта, добавя се брашното, разтопените и разбъркани до хомогенна смес масло и шоколад и натрошените ядки. пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути. 


приготвя се глазурата - шоколада и маслото се разтопяват, добавя се захарта и сметаната и се залива сладкиша. След като изстине се разрязва на парченца. Отгоре може да се поръси със шоколадови пръчици или формички или шамфъстък натрошен на дребно.


Да ви е сладко! :)