Мусака с гъби

Продукти: килограм картофи, 250 г кайма, 300 г гъби, 1 морков, една глава лук, 3-4 скилидки чесън, червен пипер, сол на вкус, 2-3 домата

за заливката няколко яйца, прясно мляко и малко брашно, сол на вкус.

кашкавал около 200 г

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещена мазнина, добавя се каймата, настъргания морков и настърганите скилидки чесън. Добавя се една чаена чаша вода, гъбите се режат на колелца и се прибавят към каймата, доматите се настъргват и те се прибавят, добавя се червен пипер и сол на вкус, както и още 2-3 чаши вода (толкова, че когато сместта се изсипе при нарязаните на кубчета картофи в тавата да ги покрият.

Пече се до готовност, прави се заливка от продуктите и малко преди да е готово се настъргва кашкавала :) Това е :)

Да ви е сладко!

0 comments:

Публикуване на коментар