Млечна козуначена баница с крем


От останалия козунак тази година пробвах млечна баница, но с крем като торта и всички много я харесаха. Като пристигнах при мама в Германия преди една седмица първото нещо което поиска да направим е тази млечна баница :) бях й показала снимка.

Продукти: 1 чаена чаша захар за карамела, 600-700 мл прясно мляко, 8 с.л. захар, ванилия, 6 яйца, козунак нарязан на филии
Кремът е по избор, аз използвам пудингите на Др. Йоткер. Приготвя се според указанието на пликчето. Използвам ванилия или сметана.

Карамела се разтопява в съдинка с малко вода за да не загори ако не го обичате горчив, аз понякога го правя направо в тавичката и го обичам по тъмен, но у дома хич не го долюбват така :))))
Изсипва се в тавичката в която ще се пече, отгоре се подреждат филийките. Яйцата се разбиват със захарта и прясното мляко, ванилията и се изсипва върху козунака. Пече се до зачервяване.

През това време подготвяме крема и след като го извадим от фурната се разпределя върху баницата. Отгоре може да се поръси с ядки, щоколадови пръчици и каквото пожелаете.

Оставя се за няколко часа в хладилник и е готово за хапване. Може да се поднесе с топка ванилов или сметанов сладолед.

Да ви е сладко :)

0 comments:

Публикуване на коментар