Шаран с гъби и лук




Продукти: 1 шаран ( около килограм), 300 г гъби, 250 г лук, 2 големи моркова, 1 голям домат, 5-6 скилидки чесън, 4-5 с.л. доматено пюре, 2 лимона, черен пипер, чубрица и сол на вкус, малко олио

Рибата се изчиства и измива добре. Аз я накиснах за няколко часа във вода с оцет.
Лимоните се режат на филийки и се запържват в олио от двете страни. След като се извадят в него се задушава нарязаният на полумесеци лук, едро нарязаните гъби, морковите нарязани на кръгчета, чесъна нарязан на тънки филийки. Когато поомекнат леко се добавя нарязаният на кубчета домат и доматеното пюре разтворено в малко бяло вино. Добавят се подправки на вкус.

Рибата се поставя в тавичка. Вътре се подреждат резенчета от запържения лимон и се покрива със сместа. Пече се до готовност. Сервира се с лимонче.

0 comments:

Публикуване на коментар