Пилешко месо със сметанов сос


Продукти за 1 порция: пилешки гърдички без кожа (около 150-200 грама, едната половина), 5-6 черни маслини без костилка, 1 морков, 1 ч.л. подправка за дюнер за пилешко месо (купувам си я готова от арабските магазини. смес е от различни подправки, има и канела вътре и т.н.), малко червено вино, 50 мл готварска сметана, 1/2 с.л. масло, 3 триъгълничета топено сирене и сол ако е необходимо.

Пилето се запича докато стане златисто от двете страни на сух тиган (може и да се сложат няколко капки мазнина). Добавя се виното и се оставя докато се изпари напълно като се обръща 1-2 пъти.
През това време се нарязват моркова и маслините на колелца.
Пилешкото месо се нарязва на малки лентички. В тигана се слага маслото, добавят се морковите, пилешкото на късчета. Прибавя се подправката за дюнер. Обърква се няколко пъти.
Добавя се сметаната и топените сиренца и се готви на слаб огън докато се разтопи.
Прибавят се маслинките и се сваля от огъня.

Бързо и вкусно :)


(Тази подправка за дюнер ми е много вкусна и си я използвам много често за всякакви ястия)

0 comments:

Публикуване на коментар