Макарони с рикота и домати


Тези макарони ги правих доста отдавна. Стават бързо и са много вкусни.

Продукти: 250 г фарфале (или друг вид макарони)

за соса: 2-3 с.л. зехтин, 1/2 глава червен лук, 2 скилидки чесън, 2-3 с.л. доматена паста, 1/4 ч.ч. бяло вино, 1 ч.л. ябълков оцет, 400 г консерва белени домати на кубчета, бучка захар, прясна мащерка, черен пипер, 150 г рикота (или обикновена извара), сол на вкус и паремезан за гарниране.


Макароните се сваряват според указанията.

В дълбока тенджерка се загрява зехтина. В него се запържва нарязания на дребно  лук, добавя се чесъна, доматената паста, бялото вино и оцета, консервата домати и бучката захар. Оставя се да покъкри на бавен огън докато се редуцира наполовина. Прибавя се рикотата и подправките. Накрая в соса се изсипват и сварените макарони. Разбъркват се добре. Сервират се веднага поръсени с настърган пармезан.

*Може соса да се пасира за да е по-гладък. Аз реших да си го оставя в този вид.





0 comments:

Публикуване на коментар