Лесно брауни


Ехооо, здравейте!

Не съм публикувала отдавна. Не, че не е имало какво ами нещо все не ми оставаше време за писане. Тъкмо се наканя и се захвана с нещо друго и времето отлети. Обещавам да не изчезвам за толкова дълго. В тази публикация ще ви представя това брауни, което правих дори днес. Правила съм го вече сигурно повече от 10 пъти. Няма какво да сбъркате при него. На снимките е с пласт "чийзкейк", а съвсем спокойно може да си мине и без него. Тогава е семпло и много вкусно.
Разкошно е, ароматно, шоколадово...
Може да добавите всякакви екстри вътре - шоколадови капки/парченца, ядки, сушени плодове, а защо не и пресни.

Но стига празни приказки, ето го и него :)




Рецепта: за тавичка 20 на 20 см: 2 големи яйца, 1/2 ч.ч. (125 мл) разтопено и охладено краве масло, ванилия, 3/4 ч.ч. кафява захар (може смес от тъмна и светла), щипка сол, 1/4 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.ч. брашно, 1/3 ч.ч. хубаво тъмно какао


* ако ще правите и чийзкейк пласт - 150-200 г крема сирене, пудра захар на вкус, ванилия, 1 яйце. Всичко се смесва.
също има глазура от разтопен шоколад с малко масло и беше покрит с кокосов чипс.


Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и сгъстяване. Добавя се маслото, ванилията. След това и сухите съставки. Разбърква се добре до хомогенизиране.

Изсипва се в застланата с хартия за печене тавичка. Заглажда се и се пече за 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса  фурна.

* Ако ще правите и чийзкейк пласт изсипвате половината смес в тавичката, след това чийзкейк пласта и накрая другата част от брауни сместа. 



1 коментар: