Торта с цедено кисело мляко, маскарпоне и ягоди


Наскоро излезе новият брой на списанието So Into FOOD. Броят е изпълнен с цветности и вкусни красоти. В този брой съм гост в рубриката "Отблизо" и можете да откриете интервю с мен. Можете да изтеглите файла в пдф формат от тук.
Това е една от рецептите с които се включих. Беше оценена от моите приятели като много вкусна и свежа. Сладкиш е, който може да "забъркате" преди лягане и да оставите да отлежи през нощта, да му се насладите на сутринта.



Продукти: за основата: 120 г бисквити диджестив, 50 г печени лешници, 80 г краве масло
за крема: 250 г маскарпоне, 200 г цедено кисело мляко, 70 г кафява захар, сокът от половин лимон, ванилия
250 г ягоди за украса
Бисквитите и лешниците се смилат и към тях се добавя разтопеното краве масло. Сместа се разпределя по дъното на 18-20 см форма за торта с падащо дъно или ринг, като се издига 2 см ръб. Оставя се в хладилник да стегне докато се приготви крема.
В купа се разбъркват с дървена лъжица маскарпонето и цеденото кисело мляко със захарта, ванилията и лимоновия сок. Сместа се разпределя върху основата. Оставя се в хладилник за една нощ. На другия ден се украсява с резени ягоди.







1 коментар: