Пиле със сметана


Днес трябваше да спретна нещо бързичко за обяд и направих пиле със сметана. Преди време у приятели бях яла нещо подобно, но забравих да поискам рецептата и импровизирах. Получи се добре.

400г. пилешко бон филе, 200г готварска сметана, 1 малка консерва сладка царевица, една супена лъжица от подправката на Маги 10 зеленчука, сол на вкус и чесън на гранули, 20-30г краве масло.

загрява се маслото в дълбок тиган, прибавя се месото нарязано на малки парченца. Задушава се докато побелее. Добавя се консервата с царевица, подправките и се бърка още 10тина минути. След като се свали от огъня се добавя готварската сметана.

Нямам снимки защото докато се усетя да снимам го изядохме.

2 коментара:

  1. treli, рецептата на пилето, което правих тогава, е следната:

    1 средноголяма глава лук;
    400гр. пилешко бон филе;
    1 консерва царевица;
    голяма кофичка заквасена сметана;
    олио;
    сол

    Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко олио. Към него се прибавя пилето, нарязано на малки парчета. Когато започне да става златисто, се добавя предварително изцедената царевица и се разбърква за няколко минути (докато пуснатата вода поизври и царевицата се позапържи). Добавя се сметаната и се оставя да ври докато се посгъсти. Слага се сол на вкус и се сервира задължително в компанията на добри приятели ;)

    Като дойдете следващия път ще имаме всички съставки, за да си изкараме добре. :P

    Поздрави за блога!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо Благодаря ти за твоята рецепта, аз все се каня да те питам за нея и забравям, но ето. Следващия път ще я пробвам по твоята :)

    ОтговорИзтриване