Бананов крем с бял шоколад



Рецептата видях в блога на Pep-4o Много ми хареса оригиналната рецепта, но поради липсата на ягоди в момента реших да опитам с банани и стана много вкусно! Нямам търпение да опитам и нейното предложение с ягодки.

Продукти: 400 г банани (3-4), 100 г захар, 200 г заквасена сметана, 100 г бял шоколад + 50 г за украса, 50 мл прясно мляко, 1 ч.л. желатин, няколко капки червена сладкарска боя.

Бананите се намачкват или пасират заедно със захарта. Белият шоколад (без този за украса) се разтапя на водна баня и се разбърква добре с прясното мляко докато се разтвори напълно. Желатинът се оставя за няколко минути да набъбне в малко вода (3-4 с.л.) и се разтопява на водна баня. В купа се разбърква заквасената сметана и към нея се прибавя внимателно банановата смес. Налива се желатина на тънка струя като се бърка непрекъснато, сладкарската боя и накрая шоколадовата смес. Разсипва се в чаши или купички. Излизат 4 порции. оставя се в хладилник за няколко часа да стегне. Като когато е започнал леко да се стяга отгоре се поставят парченца бял шоколад. Реших да сложа сладкарска боя за да се получи контраст с шоколадовите парченца отгоре.

Да ви е сладко!

0 comments:

Публикуване на коментар