Ликьор от джоджен




Тази рецепта ми я каза мама и реших да си направя и аз вкъщи.

Оригинално се прави с узо, но ако не обичате анасон можете да го заместите с водка.

В 500 мл узо се слагат листата от 2 връзки джоджен, 2-3 пръчки канела, захар (на око слага мама така сложих и аз - около 500 г кафява захар) и се оставя бутилката на слънце за около месец като периодично се разклаща добре. Ако след това не е достатъчно сладко по вкуса на който го прави може да добави или захарен сироп на вкус като така се свалят градусите малко или още захар. Аз направих ликьора с водка защото аз обичам много узо, но повечето хора които познавам не включително и домашните. Към сместа обаче добавих малко анасон все пак за малко анасонов дъх.

Може да се сложи бяла захар вместо кафява, но аз имах само такава в момента в който го направих. Има много приятен ароман и вкус.

0 comments:

Публикуване на коментар