Брускети с домати и чесън



за два броя: две филии черен хляб със семена, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин.
Чесънът се нарязва на тънки филийки и се смесва със зехтина в плоска чиния. Филиите се потапят от двете страни и отгоре се подрежда чесънчето. Пекат се на 200 градуса до зачервяване в покрита с пекарска хартия тавичка.
Един голям домат се обелва и почиства от семките. нарязва се на дребно и се смесва с 1 с.л. зехтин, една малка скилидка чесън нарязана на ситно и няколко листенца пресен риган нарязани на ситно. Филийките се наръсват със сол (при мен черна кипърска), отгоре се разпределя сместа и се наръсва с още малко сол. Лесно и много вкусно

0 comments:

Публикуване на коментар