Таханови бисквити



Тези бисквитки спретнах набързо докато чакам тестото за кашкавалените бисквити да се охлажда. Много са вкусни и ароматни. Стават твърди, но хрупкави и маслени. Аз излапах три една след друга въпреки, че са доста едрички като размер :D



Продукти: 125 г меко масло, 100 г сусамов тахан, 120 г кафява захар + малко за овалване на бисквитите, ванилия, 1 ч.л. бакпулвер, 300 г брашно, 1 жълтък + 1-3 с.л. студена вода ако има нужда.



Омесва се маслено тесто от всички продукти (без захарта за овалване). Ако тестото стане много сухо се добавя студена вода - 1-2 с.л. Не трябва да е много меко, но не трябва и да е много твърдо. Да е такова, че да се оформят лесно топчета.

Фурната се загрява на 180 градуса. Тава се покрива с хартия за печене. От сместа се правят топчета колкото голям орех. Овалват се в кафявата захар и се редят на разстояние в тавата. След това се натискат с чаша примерно за да станат малко плоски. Аз използвах от онези "преси" за правене на картофено пюре. Пекат се около 20 минути, до леко зачервяване. Не ги препичайте защото по-принцип са твърди бисквитки, а препечени ще трошат зъби :)

0 comments:

Публикуване на коментар