Трюфели "Орео"



Реших първата ми вкусна публикация за тази година да са тези трюфелчета, които подготвих като подарък за приятели за да ни е сладка годината.



Продукти: 2 кутии бисквити "Орео" от по 176 г, 1 кутия натурално крема сирене "Филаделфия" - 175 г, 1 кафена чашка много фино смлени орехи, есенция ром
за глазурата: 200 г качествен млечен шоколад, 1-2 с.л. краве масло
украса по желание: фино смлени бисквитки орео, захарни фигурки, зрънца и т.н., кокосови стърготини, парче сушен плод и въобще каквото ви хрумне. Аз използвах захарни зрънца за да ги освежат.

Бисквитите се смилат в блендер/чопър фино. Изсипват се в купа и към тях се прибавят орехите, есенцията и крема сиренето. Омесва се лепкаво тесто и се оставя да стегне за 10-15 минути във фризера завито в свежо фолио.

Правят се топчета с влажни ръце с желаната големина. В случая ги правих с големина на по-малки орехи. Разтапя се шоколада с маслото на водна баня или в микровълнова фурна на ниска мощност. Бонбонките се потапят в шоколада и се редят върху хартия за печене. Поръсват се с избраната украса и се оставят на хладно да стегнат.

2 коментара:


  1. Весела и успешна Нова година! Много здраве и късмет, всичко друго е въпрос на избор:)

    ОтговорИзтриване
  2. Весела и усмихната нова година и на теб, Траяна! Пожелавам ти да е изпълнена с много положителни емоции и много нови кулинарни върхове :)
    Поздрави,
    Галка

    ОтговорИзтриване