Булгур с домати



Страхотно ястие, а с такава ужасна снимка, но какво да се прави... днес времето не е с мен. Навън е толкова мрачно и прихлупено. Очаквам всеки момент да завали. Поне ще се насладя на хапването.
Адаптирано от рецептата на Цвети.
По принцип си я правя в оригинал, но днес прибавих още нещо. Наскоро Цвети ми спомена, че е яла страхотен ориз с домати с дафинов лист и подбудена от това и любовта ми към дафиновия лист реших да сложа в булгура.

Продукти: 1 ч.ч. булгур, 300 мл доматен сок, 2 цели обелени домата (не много големи), половин червена и половин зелена чушка, 1 стрък праз лук, 2 ч.ч. вода, 3-4 листенца давинов лист (или 1-2 ако не искате да ви е толкова наситено), сол на вкус, олио

Лукът и чушките се нарязват на дребно и се задушават в олиото (може и зехтин). Прибавя се измития булгур и се разбърква добре за 1-2 минути. Прибавят се доматения сок и единия нарязан домат, водата, солта и дафиновите листчета. Котлона се намалява на най-ниска степен и се оставя да къкри под похлупак половин час без да се разбърква. Сервира се с другия нарязан на дребно домат отгоре.

Голяма вкусотия! Препоръчвам.
Освен, че рецептата е постна е и подходяща за ден варива на хората, които пазят 90-дневната диета.

0 comments:

Публикуване на коментар